Semoga Allah memberkati Ustaz2 yang mana ilmu ibu dapati. Amin

Ustaz2 yang dihormati dan dikasihi:- 1. Ust. Mustafa Umar (kelas Harfiah, buku 30 Perkara Penting Dalam Hidup, Sunatullah dan banyak tajuk2 pilihan yang banyak mengentuh hati) 2. Ust. Lokeman Hazli (buku Permata Pemberian yang Indah dan Menjaga Segala Hati yang Lalai, Munyatul Musolli, dan yang memberi ibu petunjuk jalan yang patut diambil untuk selamat) 2011-Hidayatus Salikin (Petunjuk Jalan Bagi Orang Yang Takut Kepada Allah Taala), 3. Ust. Nik Bakri (buku Haqiqat Tasawuf dan Wasiat Agama & Wasiat Iman) dan yang mengijazahkan Wirdun Latiff) 4. Ust. Halim Din (Buku Hadith 40) 5. Ust.Roslan Mohamad (tajuk2 pilihan & hadith) 6. Ust.Shahril Long (ayat2 pilihan dari Al-Quran dan guru yang paling ibu tabik) 7. Ust. Firdaus Sulaiman (Harfiah and ayat2 pilihan) 8. Ust.Kamal Shaari (Buku Rahasia Kematian, Alam Akhirat & Kiamat) 9. Ust.Zulkifli Ahmad (Buku Tanbihul Ghafilin-Peringatan Bagi yang Lupa) 10. Ust.Awang Mamat (2011-Buku Minhajul Abidin (Jalan Para Abid)) 11. Ustazah Kamariah yang membimbing tajwid Al-Quran & Ustaz Shukri Hj Ali yang membimbing taranum dan banyak ustaz2 dan ustazah2 yang lain. Allah rahmatilah kesemua mereka ini.

Sunday, June 20, 2010

Ayat2 syifaq - Imam Al-Ghazali

Ustaz Shahril Long (Masjid Saudara Baru 4 Ramadhan)

Untuk selamat dari syirik, pastikan -
1. Guna ayat2 dari Al-Quran
2. Dalam bahasa yang difahami
3. Yang menyembuh Allah sahja

Kaedah dibawah baca pada air, seelok2nya air zam-zam atau air mineral, brand "Ghau" yang baik, selepas dibaca ayat2 syifaq minum air sebelum sarapan pagi.

1. Baca Al-Fathihah
2. Selawat 11 kali
3. Baca rangkaian ayat2 dibawah 3 kali (maksudnya dari Surah Ar-Rahman, Surah Qiamah, Surah Al-Buruuj habis baca, kemudian ulang dari Surah Ar-Rahman, dan seterusnya sekali lagi hingga 3 kali)
- Ayat 1 hingga 6 dari Surah Ar-Rahman
- Ayat 16 hing 19 dari Surah Al-Qiamah
- Ayat 21 hing 22 dari Surah Al-Buruuj

No comments:

Post a Comment